Alex Stanciu

Alex STANCIU logo white shadow
10 Beneficii ale antrenamentului de box

10 Beneficii ale antrenamentului de box

BOX | 10 Beneficii

Antrenamentul de box pentru fitness este foarte popular, deoarece oferă unul dintre cele mai bune antrenamente și vă provoacă atât mental cât și fizic. Boxul nu numai că ajută la tonifierea mușchilor, dar ajută și la eliminarea stresului. Cel mai important beneficiu, fiind intensitatea foarte ridicată pentru arderea caloriilor și pierderea în greutate.

1. ARDEREA GRĂSIMILOR

Boxul poate arde cu ușurință până la 1000 de calorii pe sesiune. Cu toate acestea, boxul are un beneficiu suplimentar, datorită faptului că este un antrenament de înaltă intensitate vă ajută la arderea țesutului adipos și după Încheierea sesiunii la câteva ore. Antrenamentele tipice de cardio nu au acest efect de ardere a caloriilor după antrenament. Prin urmare, boxul este cel mai bun prieten al tău în ceea ce privește pierderea în greutate.

2. CREȘTEREA TONUSULUI MUSCULAR

Un fizic tipic de boxer este tonifiat și definit cu o masă musculară mică. Acest lucru se datorează antrenamentului specific ce implică acțiuni rapide și repetitive, care produc tensiune constantă în mușchi. Spre deosebire de mișcările lente, controlate, foarte grele, implicate în antrenamentele de body-building ce produc muschi și masă musculară mare.

3. OASE ȘI LIGAMENTE PUTERNICE

Antrenamentul de rezistență vă întărește oasele și reduce progresia osteoporozei. În box, sparringul la palmare și la sacul de box, oferă rezistență la fel ca atunci când efectuați împins la banca cu greutate sau faceți tracțiuni. Articulațiile, tendoanele și ligamentele dvs. vor deveni mai puternice ca răspuns la antrenamentul spefic de box.

4. CREȘTEREA CAPACITĂȚII CARDIOVASCULARE

Boxul este un antrenament funcțional ce implică întregul corp, astfel încât, atunci când executați directe un numar foarte mare de mușchi din corpul dvs. se contractă în același timp. Acest lucru face ca inima și plămânii să lucreze ore suplimentare pentru a pompa sânge care conține oxigen în tot corpul. Boxul vă va solicita sistemul cardiovascular la maxim, forțând organismul să se adapteze, iar inima și plămânii să livreze mai mult oxigen. Acest lucru vă va ajuta să vă antrenați la o intensitate mai mare, cu un efect sporit în arderea grăsimilor.

5. ÎMBUNĂTĂȚIREA REZISTENȚEI MUSCULARE

Boxul solicită mușchii să se contracte în mod repetat, determinând mușchii implicați să obosească. Cu timpul prin constanța antrenamentelor, mușchii se vor adapta iar rezistența musculară va crește pe perioade mai îndelungate, fără a obosi, ceea ce vă permite să vă antrenați mai mult timp și, în cele din urmă, să ardeți mai multe calorii.

6. ÎMBUNĂTĂȚIREA MUSCULATURII CORE

Echilibrul și stabilitatea corpului dvs. este menținută de musculatura „Core”. Boxul necesită o mulțime de mișcări rapide și de rotație iar acești mușchi de bază numiți „Core” se vor dezvolta pentru a vă permite mișcari complexe și variate fără a vă pierde echilibrul.

7. ÎMBUNĂTĂȚIREA FORȚEI

Boxul este antrenamentul complet al corpului. Antrenamentele specifice de box lucrează picioarele, șoldurile, fesierii, musculatura core, oblicii, spatele, umării, pieptul și brațele. Loviturile de brațe împotriva unei rezistențe determină ca toți acești mușchi să se contracte cu mai multă forță și viteză, iar rezultatul final fiind dezvoltarea acestei calități motrice.

8. ELIMINAREA STRESULUI

Sigur, boxul este o activitate fizică fantastică care vă poate ajuta să vă dezvoltați armonios, dar are și beneficii psihologice. Boxul ca oricare altă formă de mișcare sau sport, va produce endorfine ce acționează ca un medicament natural pentru eliminarea stresului si promovarea unei stări de relaxare.

9. ÎMBUNĂTĂȚIREA COORDONĂRII ȘI CONȘTIENTIZAREA CORPULUI

Mișcarea concomitentă a membrelor superioare și inferioare necesită o conexiune excelentă între creier și corp. În timpul antrenamentului de box jocul de picioare este la fel de important ca cel de brațe iar coordonarea trebuie să fie optimă pentru ca loviturile să fie eficiente. Această coordonare duce la conștientizarea mișcarilor și implicit a propriului corp.

ÎMBUNĂTĂȚIREA ÎNCREDERII ȘI A RESPECTULUI DE SINE

Utilizarea cu măestrie a tehnicilor de box produce un sentiment de siguranță. Iar sportul ca oricare activitate ce are legatură cu dezvoltarea personală atrage după sine și respectul. Încrederea este sporită prin conștientizarea și prin controlul corpului iar respectul de sine este câștigat prin devotament, sacrificiu și ambiție.

Dacă doriți să achiziționați echipamente de calitate vă recomand mărcile Decathlon Outshock și Domyos