Alex Stanciu

Alex STANCIU logo white shadow
10 Beneficii ale benzilor elastice

10 Beneficii ale benzilor elastice

Benzile elastice sunt excelente pentru cei care nu pot ajunge la sală și vor să facă exerciții fizice acasă sau când nu vor să piardă nici un antrenament atunci când călătoresc. Valoarea întrebuințării lor nu se termină aici. Există multe alte beneficii ale benzilor elastice, inclusiv versatilitatea, confortul, siguranța și eficacitatea.

Cu cât învățați mai multe despre avantajele exercițiilor cu banzi elastice, cu atât veți fi mai motivați să le adăugați în antrenamentele dvs.. Acestea sunt o opțiune convenabilă pentru persoanele de orice vârstă sau nivel de fitness. Exercițiile cu benzi elastice sunt surprinzător de eficiente și oferă multe beneficii față de greutățile tradiționale libere.

1. SUNT IEFTINE ȘI EFICIENTE

Indiferent dacă le cumpărați individual sau ca set, benzile elastice sunt ieftine și reprezintă echipamentul dvs. pentru un antrenament simplu și eficient.

2. ADAPTABILE PENTRU ORICE NIVEL DE FITNESS

Benzile elastice au mai multe niveluri de rezistență, de obicei mică, medie sau grea. Puteți ajusta rezistență în timpul exercițiului, eliberând mai mult sau mai puțin banda, precum și prin combinarea mai multor benzi de rezistență pentru a crește provocarea.

3. EXERCIȚII CLASICE 

Exercițiile cu banda elastică se bazează adesea pe mișcări de antrenament asemănătoare celor cu greutăți libere. De exemplu, dacă stați cu un picior pe mijlocul benzii și îndoiți brațele în sus din coate, înlocuiți exercițiul de biceps cu gantere standard.

4. ANTRENEAZĂ ÎNTRGUL CORP

Bnezile elastice folosite într-un mod invotiv pot antrena toate grupele musculare. Schimbarea unghiului de execuție și a poziție corpului, permite utilizarea mai multor grupe musculare.

5. SALVAREA SPAȚIULUI DE DEPOZITARE

Când nu aveți prea mult spațiu pentru o sală de fitness acasă, benzile de rezistență sunt o opțiune excelentă pentru că se pot depozita într-un spațiu foarte mic. Puteți să le agățați de un cârlig sau umeraș după ce vă faceți exercițiile fizice sau le înfășurați pentru a le depozita într-o cutie sau sertar.

6. EXERCIȚIUL FIZIC ORIUNDE

Deoarece sunt atât de mici și portabile, benzile elastice sunt o modalitate excelentă de a-ți lua antrenamentele cu tine, atunci când călătoriți. Există multe exerciții cu banda elastică care se pot face cu ușurință în spațiul mic al unei camere de hotel.

7. ADĂUGĂ VARIETATE ANTRENAMENTELOR TALE

În timp, mușchii se adaptează la rutina de exerciții. Este o idee bună să schimbați antrenamentele dar și instrumentele de antrenament precum greutățile libere, aparatele de izolare cu benzile elastice. Fiecare instrument va lucra mușchii într-un mod diferit.

8. EXERCIȚII FĂRĂ RISC DE ACCIDENTARE

Benzile de rezistență oferă siguranță antrenamentului fără riscul scăpării unei greutăți mari pe picior sau zdrobirea degetelor între plăcuțele de greutate. Acest lucru le face ideale pentru a lucra atunci când nu aveți un antrenor personal sau partener de exerciții fizice.

9. COMBINĂLE CU ALTE INSTRUMENTE DE ANTRENAMENT

În timp ce benzile de rezistență funcționează bine pe cont propriu, ele pot fi combinate și cu alte instrumente de antrenament. Efectuarea flexiilor la biceps cu gantere la care se adaugă benzile elastice vă vor oferi rezultate îmbunătățite.

10. ANTRENAMENT COMPLET ȘI EFICIENT

Deși există diferență între greutatea liberă și exercițiile cu bandă elastică, ambele sunt eficiente. La flexia bicepsului pe antebraț, greutățile libere au o rezistența mai mare la începutul ridicării, în timp ce benzile elastice fac ca mușchii să lucreze mai mult la sfârșitul arcului (când mușchiul este cel mai tensionat). În orice caz, corpul dvs. se mișcă împotriva rezistenței iar acest lucru va oferi mușchilor un antrenament eficient.

Concluzii

După cum puteți vedea, există multe avantaje pe care le obțineți cu ajutorul benzilor elastice. Beneficiile benzilor elastice vă vor face o persoană mai fericită, mai sănătoasă și mai puternică, fără a menționa că acestea sunt ieftine și extrem de convenabile. Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la benzile elastice, trebuie doar să ne anunțați și vă vom răspunde preocupărilor cât mai curând posibil!

De aici puteți achiziționa benzile elastice!