Alex Stanciu

Alex STANCIU logo white shadow
Tot ce trebuie să știi despre efectul yo-yo al curelor de slăbire

Tot ce trebuie să știi despre efectul yo-yo al curelor de slăbire

 

Tot ce trebuie să știi despre efectul yo-yo al curelor de slăbire

Efectul yo-yo al curelor de slăbire este cunoscut și simțit de toți cei care se luptă cu kilogramele în plus la un moment dat în viață.

Efect nefericit yo-yo

Acest efect nefericit yo-yo de a pierde în greutate, apoi de a recâștiga greutatea pe care ati pierdut-o ca mai apoi sa continuați cu o alta dieta pentru a încerca să pierdeți din nou greutatea. Acest ciclu este repetitiv și extrem de nesănătos, atât mental, cât și fizic.

Efectul yo-yo poate duce la:

  • Grăsime corporală excesivă
  • Creșterea riscului de diabet zaharat de tip 2
  • Risc de hipertensiune arterială
  • Creșterea probabilității bolilor de inimă

În plus, datorită restricțiilor extreme din punct de vedere caloric, apar deficiențe nutritive și disfuncții.

Deficiențe

Aceste deficiențe, împreună cu dezechilibrele hormonale, pot avea ca rezultat un sistem imunitar slăbit, afecțiuni gastrointestinale, tensiune arterială crescută, boli de inimă, afecțiuni ale pielii, părul și unghiile slăbite, boala hepatică, rezistența la insulină și chiar afectarea bunăstării emoționale și psihologice.

De ce efectul Yo-Yo ?

De ce oamenii își supun trupurile acestui proces din când în când ?

Simplu: promisiunea rezultatelor rapide.

  • “Nu este un stil de viață, este un mod de a mânca pe termen scurt până la reuniunea mea după 10 ani”
  • “Până când pierd cele zece kilograme pe care le am în plus”
  • “Până la nunta fiicei mele”

Și (de obicei, această parte este lăsată în afara proclamării) atunci mă voi întoarce să mănânc așa cum vreau cu adevărat. OARE?!

Fiind în primul rând centrat în jurul pierderii în greutate, dar nu trăiesc un stil de viață general sănătos este primul pas în direcția greșită. Menținerea sau construirea masei musculare este ultima preocupare pentru cei care caută acest tip de regim. Pierderea a cât mai multă greutate posibilă, cât mai rapid posibil este o prioritate de vârf. Acest curs de acțiune duce la pierderea musculaturii, care în cele din urmă scade metabolismul. Musculatura este cea care ține metabolismul ridicat și oasele puternice. Masa musculară a fost sugerată recent ca fiind inclusă ca un indicator al sănătății, la fel ca tensiunea arterială și nivelul de colesterol.

Cu cât o persoană este mai puternică, cu atât mai frumos va îmbătrâni.

Cum se sparge ciclul?

Dacă doriți să rupeți ciclul, există câteva modalități ușoare de a trăi o viață frumoasă la o greutate ideală fără a compromite sănătatea dumneavoastră pentru câteva kilograme.

Mănâncă alimentele potrivite.

Mănâncă alimente care contribuie la bunăstarea mentală și emoțională. Mâncarea nu are doar o valoare nutrițională, mănâncă alimente care stimulează starea de spirit, care reduc inflamatia și acționează ca nutrienți și prebiotici pentru a dezvolta flora intestinului, toate ajuta la stoparea efectului yo-yo. Unele alimente eliberează serotonina și dopamina în organism, în timp ce altele alimentează o conexiune pozitivă a creierului intestinal.

Ideal ar fi să nu scoateți din alimentația dvs. niciun macronutrient și să aveți o diversitatea alimentară combinând corect alimentele. Caloriile pe care le alegeți asigurați-vă că provin din alimente bogate în nutrienți, proaspete și colorate. În același timp nu uitați de exercițiul fizic sau efectuarea unei anumite forme de mișcare pentru a promova arderea caloriilor dar și pentru a vă ajuta să eliminați toxinele din sistemul limfatic.

Nu vă fixați pe numere!

În mod obișnuit, numărarea caloriilor duce la efectul yo-yo. Așadar, concentrați-vă asupra calității alimentelor, asupra echilibrului meselor, asupra combințiilor alimentare și asupra modului în care vă simțiți.

Nu vă deprivați de la alimentele care vă plac!

În loc de a sări peste deserturi, înlocuiți deserturile nesănătoase cu cele sănătoase, astfel încât să nu simțiți lipsa.

Această acțiune poate ajuta la alegerea în mod constant a alimentelor sănătoase.

Cel mai important este să aveți grijă de alimentele pe care le consumați și să vă bucurați de ele!

Puteți alege să înlocuiți un desert de calitate inferioară din punct de vedere nutritiv cu un baton proteic vegan de calitate.

Nu merită să-ți supui corpul la tot felul de experimente pentru a scădea câteva kilograme. În schimb, alegeți un mod de viață echilibrat și hrănitor, astfel încât să nu vă privați de nici un macro sau micronutrient.

Referințe