Alex Stanciu

Alex STANCIU logo white shadow
Nutriție și ciclism indoor pentru o siluetă perfectă alex-stanciu.ro

Nutriție și ciclism indoor pentru o siluetă perfectă alex-stanciu.ro

Nutriție și ciclism indoor pentru o siluetă perfectă

Indiferent dacă doriți să eliminați țesutul adipos sau să vă remodelați corporal, nutriția și exercițiile fizice sunt baza în ecuația de pierdere în greutate. Exercitiile fizice te vor ajuta să păstrezi masa musculară, care este esențială pentru menținerea sănătății. În plus, menținerea masei musculare vă va ajuta să eliminați grăsimea corporală pe termen lung. În timp ce o plimbare relaxantă pe bicicletă în aer liber nu vă va ajuta prea mult să eliminați kilogramele de grăsime în plus, nutriția și ciclismul indoor este cu siguranța soluția.

Ciclismul indoor arde între 600 până la 800 de calorii în aproximativ 45 de minute, ajută de asemenea în restartarea metabolismul și oferă posibilitatea de a tonifia și consolida toți mușchii corpului. Pentru a beneficia la maxim de programul de remodelare corporală ideal ar fi să respectați câteva reguli de bază ale nutriției și antrenamentului.

1. Alimentați corpul cu hidrați de carbon înainte de începerea antrenamentului

Spre deosebire de ceea ce ați auzit despre beneficiile exercițiilor pe stomacul gol, este inteligent atunci când vă antrenați într-un regim aerobic să oferiți corpului dvs. energia de care are nevoie pentru a obține beneficii maxime din antrenament. Mâncați ceva ușor cu 30 de minute înainte de a merge la antrenament. Aceasta masă ar pute a fi o banană, un baton proteic sau un shake cu hidrați de carbon. Același lucru îl puteți face și cu o oră sau două înainte de ședințele de ciclism după-amiază sau seara, având o combinație de proteine ​​și carbohidrați (poate un măr cu o lingură de unt de migdale). Pe lângă faptul că te ajută să te alimentezi pentru antrenament, te poate ajuta să arzi calorii în plus, datorită efectului termic al alimentelor.

2. Asigurăți un consum optim de apă înainte

În timpul și după ce ai terminat antrenamentul. Corpul dvs. are nevoie de un aport suficient de apă pentru a vă menține rata metabolică la un nivel optim pentru ardere caloriilor.

3. Variază ritmul și dificultatea

Antrenamentul pe intervale de timp îți poate îmbunătăți metabolismul mai mult decât exercițiile efectuate într-un ritm constant. Gândiți-vă la aceste exerciții ca la o modalitate de a vă păcăli corpul în a arde mai rapid caloriile. Prin alternarea mișcării de pedalare de la o cadență mai rapidă împotriva rezistenței mai grele apoi cu revenire la o cadenta mai lentă împotriva unei rezistențe mai ușoare, veți arde mai multe calorii în timpul antrenamentului decât dacă ați avea un ritm constant și moderat. Acest lucru va declanșa, de asemenea, efectul de ardere după antrenament până la 24 de ore.

4. Împărțiți antrenamentele

Dacă nu aveți timp pentru o cursă de ciclism de 45 de minute, faceți două sesiuni de 25 de minute și veți arde la fel de multe calorii. S-ar putea chiar să vă împingeți mai tare în timpul unei sesiuni mai scurte, consumând astfel mai multe calorii. În orice caz, veți culege efectul de ardere de două ori pe zi, în loc de o dată, permițându-vă să ardeți mai multe calorii în 24 de ore.

5. Încercați antrenamentul de rezistență

Cu cât aveți o masă musculară mai mare, cu atât mai rapidă va fi rata metabolică de repaus (RMR) și cu atât mai multe calorii veți arde în 24 de ore. Pentru a construi mușchi în afara antrenamentului pe bicicletă, încercați să efectuați cel puțin un set de exerciții fizice de forță pentru fiecare grupă principal de mușchi. De două sau de trei ori pe săptămână, recomandă Wayne Westcott, doctor și director în știința exercițiilor la Quincy College din Quincy, Massachusetts, și autor al programului„Get Stronger, Feel Younger”. În acest fel, veți adăuga masa musculară și veți mări RMR. Puteți folosi gantere, benzi de rezistență sau kettlebell.


6. Refaceți-vă mușchii în mod corespunzător

În termen de o oră după antrenament, consumă o combinație de carbohidrați și proteine sub forma unui shake rapid din zer și miere sau un baton proteic sau chiar 1 lingură de miere cu 30g migdale pentru a-ți reface depozitele de glicogen din mușchi și pentru a oferi aminoacizi pentru repararea și construirea musculaturii .

7. Continuă să te miști

Dacă ești epuizat după o ședință de ciclism, nu-ți da permisiunea să te relaxezi toată ziua. În schimb încearca să te angajezi în alte tipuri de activități care te vor ajuta să te recuperezi mai repede precum mersul, masajul sau chiar automasajul cu ajutorul unui roler de masaj. Vă recomandăm să alegeți foarte bine bicicleta de antrenemant în funcție de caracteristici și de nevoile pe care le aveți. Recomandarea noastră, fiind una dintre cele mai eficiente bicicle indoor.