Alex Stanciu

Alex STANCIU logo white shadow
Exercițiile fizice te fac mai fericit decât banii

Exercițiile fizice te fac mai fericit decât banii

 

Exercițiile fizice te fac mai fericit decât banii

Exercițiul clar are beneficii pentru sănătate atât fizică, cât și psihică.

  • Cercetătorii de la Yale și Oxford spun că exercițiul fizic este mai important pentru sănătatea mintală decât starea dvs. economică.

  • Oamenii de știință au descoperit că în timp ce persoanele care fac exerciții fizice în mod regulat sunt mai fericiți și mai echilibrați emoțional, decât persoanele ce nu fac exerciții fizice în mod regulat.

  • Echipa a constatat, de asemenea, că anumite sporturi care implică socializare pot avea un efect pozitiv dublu asupra sănătății dvs. mintale.

Dar dacă am putea arăta că este mai important pentru sănătatea ta mintală decât statutul tău economic?

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Yale și Oxford, am reușit să facem acest lucru.

În cadrul studiului, publicat în The Lancet, oamenii de știință au colectat date despre comportamentul fizic și starea psihică a mai mult de 1,2 milioane de oameni.

Participanții puteau alege între 75 de tipuri de activități fizice – de la cosit, îngrijirea copiilor și gospodăriile până la ridicarea greutăților, ciclismul și alergarea. Participanților li sa cerut să răspundă la următoarea întrebare:

“De câte ori te-ai simțit rău mental în ultimele 30 de zile, de exemplu, din cauza stresului, a depresiei sau a problemelor emoționale?

Participanții au fost, de asemenea, întrebați despre veniturile și activitățile lor fizice. Au fost capabili să aleagă între cele 75 de tipuri de activități fizice – de la cositul gazonului, îngrijirea copiilor și gospodăriile până la ridicarea greutăților, ciclism și alergare.

Persoanele care rămân active tind să fie mai fericite

Oamenii de știință au descoperit că cei care au efectuat exerciții fizice în mod regulat au fost mult mai fericiți și au trecut mult mai ușor peste problemele emoționale și de orice altă natura decât cei care nu au făcut exerciții fizice.

In plus, cercetătorii au descoperit că oamenii activi din punct de vedere fizic se simt la fel de încrezători ca cei care nu fac sport, dar care castiga aproximativ 25.000 de euro sau mai mult pe an. În esență, va trebui să câștigi mai mult pentru a obține același efect de stimulare a fericirii pe care sportul îl are.

Dar asta nu înseamnă că dacă vei abuza de exercițiile fizice vei atinge fericirea absolută.  

Exercițiul fizic în execes este în detrimentul sănătății dvs. mintale!

Exercițiul fizic este un panaceu universal. Dar când ne dăm seama că este prea mult?

Relația dintre timpul de activitate fizică și încărcătura mentală este în formă de ”U”, a spus autorul de studiu Adam Chekroud de la Universitatea Yale într-un interviu cu Die Welt. Studiul a constatat că activitatea fizică contribuie la o mai bună bunăstare mentală numai atunci când se încadrează într-un anumit interval de timp.

Potrivit studiului, trei până la cinci sesiuni de antrenament, fiecare având între 30 și 60 de minute, sunt ideale pe săptămână.

Oamenii de știință au observat, de asemenea, că anumite sporturi care implică socializare – cum ar fi sporturile de echipă – pot avea efect pozitiv mai mare asupra sănătății dvs. mintale decât altele.

Bibliografie

  1. The Lancet Psychiatry
  2. Welt